~ No matter how far apart we are, this heart insyaAllah won't change. ~

Thursday, February 17, 2011

Korea Selatan


terbaca belog si kecil. dia tengah cari tempat untuk honeymoon.
untuk siapa siapa yang blur nak pergi mana untuk honeymoon, do consider south korea!

aku baru balik dari sana 2 minggu lepas sebab melawat tunang belajar sana.
serious, korea best gila! cuma sayang masa aku datang, suhu pernah cecah -15.
agak leceh bila nak berjalan sebab sejuk nak mati.
agak agak kalau nak enjoy keindahan korea, datang la masa musim bunga atau luruh.

tapi cuma satu la. korea ni susah nak jumpa restoran halal kecuali kat area itaewon.
dan lagi satu, language barrier. aku harap kat tunang je nak communicate atau bargain harga. haha.
orang korea ada je yang boleh speaking english tapi susah nak paham.
dan lagi satu, kebanyakan signboard dalam bahasa korea.

agak agak kalau nak pegi sana, kalau rasa ada duit lebih, pegi la melalui travel agent.
tapi kalau nak adventure dan jimat, backpacker pon apa salahnya, kan?
buat sikit homework pasal korea, insyaAllah boleh survive.

insyaAllah ada rezeki, tahun depan lepas kahwin nak datang lagi.
kali ni musim bunga pulak.
sakura!

kat gwanghwamun. siapa layan cerita iris, sure tahu. hihi.


tunang, aku, angah, mak dan alang.


kami.

10 Comments


  1. anaztasias nora aira says:

    hii dear.found u. salam b2b. i link u ek :)) sharing is caring :)

    February 17, 2011 at 9:43 PM

  2. luvira says:

    korea memang best...masa ira g bulan 1 tuh, memang sejuk..nak jalan pun macam beku kaki... ;)

    February 18, 2011 at 10:57 AM

  3. wani says:

    anaztasias nora aira,
    hye. ok! :D

    luvira,
    best kan kan kan! angin sejuk tu yang paling takbleh blah. haha! >.<

    February 18, 2011 at 6:40 PM

  4. si kecil says:

    wani...makan susah tak? korea dah topliat ni. hehehe..

    February 20, 2011 at 11:56 AM

  5. wani says:

    to be honest, makan agak susah unless ada kenal sesiapa kat sana. in fact, mcd, burger king, kfc semua tak halal. unless amik ikan atau udang.

    macam wani, bab makan dan tempat tinggal, tunang da setelkan sebab dia memang duk korea. kitorang siap main masak-masak lagi. haha.

    cuma kan, wani boleh suggest kat area itaewon. kat situ ada masjid dan kat situ baaaanyak kedai yang halal (cthnya kedai kebab pakistan). :)

    February 20, 2011 at 4:17 PM

  6. ♥izah.thaqif♥ says:

    This comment has been removed by the author.

    February 28, 2011 at 11:00 AM

  7. ♥izah.thaqif♥ says:

    : korea best kan ! :)

    February 28, 2011 at 11:00 AM

  8. wani says:

    best GILAAAAAAAAAAA! :D

    February 28, 2011 at 11:56 AM

  9. penyisir rambut says:

    wow!! syok nye..
    bape bajet eh??

    March 20, 2011 at 6:25 PM

  10. wani says:

    kalau tanya budget wani, tak cecah 1k (termasuk tiket) sebab alhamdulillah almost everything tunang da sediakan termasuklah tempat tinggal.

    or you may refer to this website: http://budgettravel2korea.blogspot.com/search/label/itinerary

    kat website ni ada cerita pasal 7 days budget (for one person).

    harap harap wani membantu. enjoy reading! :)

    March 22, 2011 at 3:02 PM