~ No matter how far apart we are, this heart insyaAllah won't change. ~

Wednesday, July 21, 2010

Kek Tunang

Posted in by wani | Edit

10 hari je lagi. kejap je masa berlalu, kan?

90% done. phew! satu kelegaan yang nyata. sampai demam-demam dibuatnya. haha.

  • baju aku dan man - DONE
  • tudung dan veil - DONE
  • make up - DONE
  • mini pelamin - DONE
  • photographer - DONE
  • caterer dan canopy - DONE
  • goodies bag - DONE
  • hand bouquet - 30 julai
  • hantaran - DONE kecuali kek
  • homestay untuk family terengganu - DONE
  • penginapan untuk saudara mara dan kawan-kawan - DONE 

sekarang problem aku adalah kek. aku ada usha kat secret recipe jusco taman universiti. sekali depa kata kat area johor takde kek yang aku nak. waaaaaa. depa kata kek tu hanya ada kat klang valley area and singapore!


samada pergi ke jusco wangsa maju dan request untuk depa hantar kek ke johor atau aku sendiri yang kena angkut dari kl dan bawa balik johor sehari sebelum majlis. silap hari bulan depa takde buat service delivery. mati mati. adeh. ngeri siot.

ada suggestion tak untuk kek? seriously sangat buntu!

Wednesday, July 7, 2010

The New Arrival

Posted in by wani | Edit


mak busy nokkk.
gigih siapkan report law attachment programme sambil kemas rumah.
=.='

new update!

1) tudung dan veil - da jumpa kak hawa (koleksi vispera). yey! insyaAllah tudung dan veil siap next week.
2) dais - da bayar deposit. duduk atas bantal menjadi pilihan.
3) photographer - done! terpaksa lepaskan white signature. newlyweds, selamat bekerjasama! 
4) caterer dan canopy - canopy termasuk dais. selesai.
5) goodies bag - sabtu ni kat kl.
6) dulang hantaran dan kain alas - sabtu ni kat kl.
7) hantaran - almost done! banyak mak da beli kat us. ehehe.

 boleh tak sekarang consider 70% done?
sedikit lega sebab da nak naik semester.
ni pun terkejar-kejar macam hape je.
fuh fuh!

dan alhamdulillah.
sangat bersyukur masih ada mak dan adik-adik yang sangat membantu.
*senyum*

oh ya!
esok nak melawat 'the new arrival'.
kawan lama sejak sekolah rendah da selamat lahirkan baby boy.
ada suggestion tak nak bagi buah tangan apa selain baju, baju dan baju?
serious blur nak bagi apa.
ehehe.

Thursday, July 1, 2010

Senarai

Posted in by wani | Edit

dua puluh sembilan hari sahaja lagi??
aaaaaaaaaaaa!
*sebenarnya eksited haha*

some quick updates:
  • baju + sampin [man] - done
  • baju [aku] - done
  • tudung + veil aku - 11 julai 2010
  • make up - done (deposit)
  • dais - pending
  • photographer - pending (either white signature or newlyweds)
  • caterer - pending (mak + abah)
  • goodies bag - pending (makcik)
  • hand bouquet - pending
  • hantaran + dulang + kain alas - pending (20% done)
    • sirih junjung
    • pulut kuning
    • kurma + kismis + buah tin
    • buah-buahan
    • kemeja + tie - done
    • wallet + belt - done
    • perfume

haha.
banyak gila yang belum setel, kan?
esok hari terakhir prektikal.
lepas tu cuti seminggu sebelum semester baru bermula.
harap-harap dapat selesaikan selebihnya kat rumah jb.
dan nak kena kemas rumah secara besar-besaran.

jom berusaha! 
=D